Zoeken
  • Directeur Ruben

Projectvoorstelling Masterplan Mariasteen

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020

Als school willen we een fijne plek creëren waar kinderen kunnen groeien en bloeien.

Nu is het ook aan de school om dat te doen: we groeien!


Onze wijk bloeit al enkele jaren door vele verkavelingsprojecten. Dat betekent ook heel veel extra kinderen in de wijk en daar willen we plaats voor maken. In onze vier vestigingen op Mariakerke hebben we op dit moment namelijk niet meer zo veel plaats over. Om dit op te lossen, zijn we samen op zoek gegaan naar mogelijkheden om onze school uit te breiden.


Door de uitbreiding zullen we een capaciteitsverhoging realiseren van meer dan 100 plaatsen. Dit moet de nodige ruimte bieden om een volledige school te herbergen, van de peuterklas tot het zesde leerjaar. Waar we nu enkel 3 kleuterklassen en een eerste en tweede leerjaar hebben op deze afdeling.

Het nieuwbouwproject zal namelijk 5 nieuwe klassen opleveren en ruimte voor administratie, directie, zorgcoördinator, leraarslokaal en berging. De zaal in de kerk zal gebruikt worden als turnzaal, eetzaal en polyvalente ruimte voor gezamenlijke activiteiten van de klassen. Ook wordt onder de nieuwe klassen een voldoende groot afdak voorzien zodat alle kinderen kunnen blijven buitenspelen bij regenweer.

De ruimtes worden ingericht om te voldoen aan de hedendaagse eisen omtrent onderwijs in de 21ste eeuw. De bestaande schoolgebouwen blijven, maar updaten en verbinden we met de nieuwbouw.

Op het einde van de werken zullen we onze tuin, die achter het gebouw ligt, ook inrichten als uitdagende en groene speelruimte.


Deze vestiging staat in de buurt bekend als wijkschooltje. Het verliest een beetje het ‘tje’, maar niet het gevoel: Mariasteen moet ook de komende jaren de school in de wijk blijven, waar elk kind een plaatsje krijgt en waar iedereen elkaar kent. De individuele aandacht, de geborgenheid, de warme en familiale sfeer willen we dan ook zeker behouden. Een school waar ouders en leerkrachten samen een team vormen.


De nieuwe turn- en eetzaal realiseren we in 2021. Het nieuwe voorgebouw, de tuin en nieuw sanitair schatten we af te werken in 2023.


Met vriendelijke en enthousiaste groet
De leerkrachten en directeurs
156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven